Pietro D'Andrea

Pietro D'Andrea

Chef/eigenaar

Geboren in Napels 1963, in de wijk Miano, grenzend aan de wijk Scampia ( je kent het waarschijnlijk uit de docu-film Gomorra, gebaseerd op het boek van Roberto Saviano). Het leven was niet eenvoudig in deze wijken van Napels, toen niet en nu niet. Tegenwoordig staat Napels weer op de toeristische kaart en terecht! Maar de wijk waar ik geboren ben staat niet in je boekje met reistips waarschijnlijk. Maar l’arte di arrangiarsi (de kunst van het overleven) is de Napolitanen op het lijf geschreven en heeft de bodem gelegd voor mijn doorzettingsvermogen. La vita è questa, niente è facile e nulla è impossibile. (Dit is het leven, niets is makkelijk en niets is onmogelijk).
Ik kom uit een groot gezin, 7 broers en 7 zusters en eten heeft altijd een belangrijke rol in mijn leven gespeeld. Mijn moeder stond iedere dag vroeg in de keuken om al deze monden te voeden. Antipasti, primi, secondi, dolci, het kwam allemaal iedere dag weer op tafel, de smaakvolle penne Arrabiata, il pesce fresco, mozzarella di bufala Campana, basillico…
In 1980 vertrok ik naar Nederland. Ik kon aan de slag bij een Italiaanse ijssalon in Zwolle en liet Napels achter. Hier begon mijn avontuurlijke weg naar nu, een restaurant waar ik met al mijn passie de heerlijkste gerechten wil bereiden voor onze gasten. Altijd op zoek naar die verrassende combinatie van smaken, gerechten in mijn eigen stijl met een vleug van Napolitaanse weemoed.

Da Pietro

  • Da Pietro
  • Vischpoortstraat 16
  • 8081 ER Elburg
  • 0525681181
  • lekkeretenbij@dapietro.nl
  • dapietro.nl
Meer over Da Pietro

Nog geen profiel?

Ben jij een chef bij een toprestaurant, maar heb je nog geen profiel? Maak er een aan.

Maak een profiel

  • Volg Pietro D'Andrea op:

Bekijk andere chefs in deze omgeving

Jan Smink

Jan Smink
Restaurant Smink

Meer over Jan Smink
David da Costa

David da Costa
RESTAURANT DA COSTA

Meer over David da Costa

Ayesta van Hoek
De Koetsier

Meer over Ayesta van Hoek