Dick Middelweerd

Dick Middelweerd

Chef/eigenaar

2 sterren
18 van 20
32 van 100

Dick Middelweerd (1963)
Dick Middelweerd is chef kok en eigenaar van restaurant De Treeswijkhoeve in Waalre.
Samen met zijn echtgenote Anne-Laura heeft hij de Hoeve in 2000 overgenomen van haar ouders.
Ná zijn koksopleiding in Utrecht en militaire dienst heeft Middelweerd ervaring opgedaan in onder meer het Okura Hotel-Amsterdam in Restaurant Ciel Blue** aldaar en restaurant De Hoefslag** in Bosch en Duin.
In 1990 behaalde hij de titel SVH Meesterkok en is sinds 2003 lid van de Alliance Gastronomique.
De keuken van Middelweerd kun je omschrijven als klassiek op een ambachtelijke basis met veel lokale producten en uiteenlopende internationale invloeden.
Inspiratie haalt Middelweerd uit zijn reizen naar landen als Peru, Japan, Denemarken, Portugal en Vietnam.
Samen met zanger Guus Meeuwis heeft hij in 2016 het kookboek, Het lekkerste van Guus en Dick, uitgebracht.
Sfeer, kwaliteit en Brabants genieten staat centraal bij sterrenkok Dick Middelweerd. In de periode 2006-2012 kreeg hij één Michelinster toegekend.
Sinds 2013 bekroond met maar liefst twee Michelinsterren staat hij met zijn fraaie restaurant aan de top van de Nederlandse gastronomie.

De Treeswijkhoeve

De Treeswijkhoeve
  • De Treeswijkhoeve
  • Valkenswaardseweg 14
  • 5582 VB Waalre
  • +31(0)40 - 221 55 93
  • info@treeswijkhoeve.nl
  • treeswijkhoeve.nl/nl
Meer over De Treeswijkhoeve

Nog geen profiel?

Ben jij een chef bij een toprestaurant, maar heb je nog geen profiel? Maak er een aan.

Maak een profiel

  • Volg Dick Middelweerd op:

Bekijk andere chefs in deze omgeving

Adrian  Zarzo-Habraken

Adrian Zarzo-Habraken
Zarzo

Meer over Adrian Zarzo-Habraken
Yuri 		 Wiesen

Yuri Wiesen
Wiesen

Meer over Yuri Wiesen
Casimir Evens

Casimir Evens
Groene Toren

Meer over Casimir Evens