Experimentele Gastronomie met Jef Schuur en Luc Kusters

Topchefs Jef Schuur (Bij Jef) en Luc Kusters (Bolenius) kookten op zeer experimentele wijze een diner voor gasten in het Lloyd Hotel in Amsterdam. Viertien kunstenaars ontwierpen bestek, glazen en servies waarbij zij zich door de natuur lieten inspireren. Het event wordt georganiseerd door Steinbeisser.

Het evenement is opgezet door het duo Jouw Wijnsma en Martin Kullik. Het diner vormt een unieke gebeurtenis waar topchefs en internationale kunstenaars een creatief en culinair samenspel realiseren. Steinbeisser daagt met deze vorm van gastronomie niet alleen de gasten uit met nieuwe monden te proeven, maar zeker ook de chef-koks en de kunstenaars om buiten hun eigen specialisme en gilde nieuwe concepten te creƫren.

Eten en drank zijn altijd puur plantaardig (vegan). Bovendien worden uitsluitend producten gebruikt die afkomstig zijn van biodynamische (Demeter) of biologische teelt uit een bepaalde streek.

Tekst & beeld

Door Marco van Davenhorst geplaatst op