Populair deze maand

Marco Somer - De Harmonie Rotterdam

Marco Somer - De Harmonie Rotterdam

In deze mini-documentaire volgen wij Rotterdams rising star chef Marco Somer bij de renovatie van zijn De Harmonie. Marco droomde al jaren van zijn eigen restaurant en sinds kort is hij trots (de volledige) eigenaar van het gerenommeerde restaurant De Harmonie. Maar dat is niet genoeg voor Marco, want hij jaagt al jaren een hoog niveau koken na. En die droom probeert hij te verwezenlijken. Kijk mee in deze reis en zoektocht naar perfectie.

Marco neemt je mee naar zijn roots, oesterputten, de verbouwing van zijn zaak en vele andere locaties. Kijk hoe hij op zoek gaat naar passend ingrediënten voor zijn nieuwe menukaart.

24:054 jaar geleden
Cas Pikaar - restaurant Pikaar

Cas Pikaar - restaurant Pikaar

De stappen die Cas Pikaar maakt op jonge leeftijd zijn ongelooflijk. Het schoolvoorbeeld van de huidige jonge chefs die voor zichzelf kiezen en hun eigen stijl willen neerzetten. Wij zagen Cas Pikaar voor het eerst toen hij nog chef was bij restaurant DOYY in Eindhoven. Waar hij al furore maakte en uitgeroepen werd door Michelin als 'future talent'. Wij besloten hem mee te nemen met Jacob Jan Boerma, Tim Golsteijn en Jermain de Rozario op een culinaire trip naar Malmö. Met al die ervaringen en zijn constante droom om zijn eigen zaak te starten. Zien wij inmiddels Cas en zijn vrouw hun eigen zaak bestieren in Hilvarenbeek, genaamd "restaurant Pikaar".

14:018 maanden geleden
Niels van Dooijeweert - Broederenklooster

Niels van Dooijeweert - Broederenklooster

Voor veel mensen is eten een noodzakelijkheid, voor deze chef is het zijn hele leven. Niels van Dooijeweert van Broederenklooster runt sinds korte tijd samen met zijn vriendin Marieke Löhr op een geweldige locatie in Zutphen dit prachtige hotel-restaurant. Niels houdt van de klassieke smaken als ganzenlever, zwezerik en wild... en die smaken zul je dus absoluut altijd terugvinden op de menukaart. Ondanks zijn jonge leeftijd, heeft Niels al een enorme tas aan ervaring bij onder andere de leerschool van Wicher Löhr (voormalig Het Koetshuis) en dat proef je terug!

14:353 maanden geleden
De opening van Kasteel Heemstede met Ollie Schuiling

De opening van Kasteel Heemstede met Ollie Schuiling

Het maken van een eerste impressie is uiteraard van groot belang voor een nieuw restaurant. Ollie Schuiling en Koen van der Plas pakken het daarom groots aan. Door een enorm bijzonder gezelschap samen te stellen tijdens hun officiële openingslunch. Niemand minder dan Andreas Caminada, Thomas Bühner, Jannis Brevet, Soenil Bahadoer, Jarno Eggen, Jan Sobecki, Michel van der Kroft, Erik van Loo, Cees Helder en nog vele meer waren aanwezig. Waaronder uiteraard ook voormalig chef André van Doorn, die 18 jaar lang Kasteel Heemstede op de Nederlandse kaart gekookt heeft.

06:062 jaar geleden
Tommy Janssen - Maeve

Tommy Janssen - Maeve

Veel ogen zijn gericht op de nieuwe fine dining restaurants in Utrecht, waaronder deze nieuwe parel restaurant Maeve. Maar een nieuw restaurant starten, waarbij de ambities hoog liggen en de verwachten daar zijn... dat is geen eenvoudige opgave. Tommy neemt je mee in welke keuzes hij en zijn vriendin hebben moeten maken om Maeve waar te maken. Met enorm oog voor detail, een bijzonder professionele mindset en blik naar de toekomst... dat is restaurant Maeve.

12:283 maanden geleden
Niels van Zijl - DeZusters

Niels van Zijl - DeZusters

"Iedere jonge chef zou zich bewust moeten zijn van de footprint die hij achterlaat op deze aarde", zegt de jonge chef Niels van Zijl van restaurant DeZusters. Een typische stadsjongen, maar die door de vele natuur om DeZusters heen enorm anders kookt dan je zou vermoeden. Alles is puur natuur. En alles is doordacht en in alle rust gecreëerd. Kom je bij Niels van Zijl eten bij DeZusters, dan ben je echt even weg uit de drukke stad en waan je je in een oase van rust. Daar past zijn kookstijl uitmuntend bij!

19:338 maanden geleden
Syrco Bakker - Pure C**

Syrco Bakker - Pure C**

"Ik kan mij niet voorstellen dat ik zou koken zonder de Zeeuwse producten", geeft direct de filosofie van topchef Syrco Bakker weer. Inmiddels is Syrco uitgegroeid tot een van Nederlands vooraanstaande chefs en weet hij Cadzand op de internationale kaart te zetten. Vooral door gebruik van alles wat Zeeland te bieden heeft, op een culinair enorm hoog niveau neer te zetten voor zijn gasten.

03:283 jaar geleden
George Kataras - Vanderveen

George Kataras - Vanderveen

Deze chef is geboren en getogen in Athene, maar is de chef van een typisch new skool restaurant in Amsterdam. George Kataras is chef bij Vanderveen, een uniek restaurant waarbij 'gezelligheid' absoluut voorop staat. Hier luister je naar unieke LP's terwijl je geniet van simplistische gerechten met een enorme kennis aan kooktechniek aan de basis. In een heel informele setting geniet je van de typische smaken van George, waar zijn Griekse roots absoluut in terugkomen. Vanderveen is een hotspot in Amsterdam, en dat is meer dan terecht!

10:573 maanden geleden
Jacob Jan Boerma restaurant De Leest in Bangkok

Jacob Jan Boerma restaurant De Leest in Bangkok

Bangkok bruist van de culinaire inspiratie. Jacob Jan Boerma* ging op ontdekkingstocht door de hoofdstad van Thailand en kwam daar de meest bijzondere producten, restaurants en mensen tegen. Zo bezocht hij de versmarkt met de souschef van restaurant Nahm, hij wisselde kennis uit met Ian Kittichai van restaurant Issaya, hij maakte Tom Kha Koeng soep met Poo, dronk Thaise koffie... En er is nog zoveel meer! Check de video en ga mee op reis met Jacob Jan Boerma door Bangkok.

18:276 jaar geleden
Thuis koken met Jacob Jan Boerma

Thuis koken met Jacob Jan Boerma

Omdat Norbert nog niet eens de basistechnieken van koken begrijpt, gooien wij hem direct voor de leeuwen. En gaat hij koken thuis bij Jacob Jan Boerma in Apeldoorn. Jacob Jan leert hem in deze video de basiskennis van koken met producten die je standaard in huis hebt in een Nederlands huishouden. Zoals mosterd, water, bier, sambal etc.

07:4210 maanden geleden
Liudger van der Meer - restaurant Wannee

Liudger van der Meer - restaurant Wannee

Wat is er mooier dan je eigen oesters zoeken en werken met de beste groenten? Chef Liudger van der Meer van restaurant Wannee toont zijn kookstijl op basis van Dutch Cuisine.

02:315 jaar geleden
Timothy Tynes - Atelier Maple

Timothy Tynes - Atelier Maple

"Hoe kan je nou iets lekker maken? Als je al begint met shit." Amsterdamse Timothy Tynes toont zijn restaurant Atelier Maple in Antwerpen. No nonsense op hoog niveau!

04:123 jaar geleden