Populair deze maand

No Waste
“Weggooien dat doe je niet, dat is gewoon not done”, aldus Geert-Jan Vaartjes. De tweede aflevering van De Nieuwe Keuken gaat over: no-waste. Want het is nogal een probleem. In Europa wordt 20% van het geproduceerde voedsel - zo’n 173 kilo per persoon - verspild. De hospitality industrie heeft hierin een aandeel van 12%. Een shocking getal. Chef Liudger van der Meer en Edwin Soumang hebben een radicaal andere aanpak en zorgen voor zo min mogelijk waste in hun restaurant. Hoe ze dat aanpakken? Dat zie je in deze tweede episode van De Nieuwe Keuken.

Plant Based Keuken
In deze eerste aflevering van De Nieuwe Keuken bezoeken wij 's werelds beste groenterestaurant De Nieuwe Winkel en verborgen parel Zomerrestaurant De Tuinkamer. Beide chefs kiezen voor een heel nieuwe benadering van hun menukaart. Hier staan groenten écht in de hoofdrol. Bij De Nieuwe Winkel gaan ze zelfs volledig voor vegan. Bij De Tuinkamer gaat het snel steeds meer die kant op.
Waar moet je alleen rekening mee houden? En waarom zou je voor deze benadering kiezen als restaurant? Bekijk deze aflevering en leer zelf wat de toekomst van plant based ons gaat brengen.

Guido Braeken - Julemont

Yornie van Dijk - Basiliek
De Basiliek in Harderwijk is inmiddels een begrip en dat begrijpt de nieuwe chef Yornie van Dijk maar al te goed. Yornie is jarenlang de souschef geweest bij Rik Jansma en heeft sinds kort de sleutels mogen overnemen. Dit betekent dat Yornie zijn eigen koers kan gaan uitzetten. Waarbij hij meer gaat kijken naar 'vereenvoudigen' van gerechten, meer natuurelementen en een lossere sfeer in het restaurant. De nieuwe Basiliek staat er klaar voor.. Yornie ook?

Tommy den Hartog - 273
Al jaren staat Tommy den Hartog op de radar van culinaire recencenten en Amsterdamse bloggers. Na zijn tijd bij Johannes en Moon (A'dam Toren) is het nu tijd voor zijn eigen restaurant, 273 in Utrecht. Iets waar Tommy en zijn vriendin Gyöngyi Peijnenburg al jaren naar uit hebben gekeken. Nu is het er eindelijk... maar wat brengt dat voor dit horecastel?

Servais Tielman - Beluga Loves you*

Cas Pikaar - restaurant Pikaar
De stappen die Cas Pikaar maakt op jonge leeftijd zijn ongelooflijk. Het schoolvoorbeeld van de huidige jonge chefs die voor zichzelf kiezen en hun eigen stijl willen neerzetten. Wij zagen Cas Pikaar voor het eerst toen hij nog chef was bij restaurant DOYY in Eindhoven. Waar hij al furore maakte en uitgeroepen werd door Michelin als 'future talent'. Wij besloten hem mee te nemen met Jacob Jan Boerma, Tim Golsteijn en Jermain de Rozario op een culinaire trip naar Malmö. Met al die ervaringen en zijn constante droom om zijn eigen zaak te starten. Zien wij inmiddels Cas en zijn vrouw hun eigen zaak bestieren in Hilvarenbeek, genaamd "restaurant Pikaar".

Gault&Millau awarduitreiking 2022

New Chefs on the Block - part 6
Tijdens de zesde editie van New Chefs on the Block stonden er 3 chefs in de spotlight;
Guido Braeken van Julemont in Wittem Tommy den Hartog van 273 in Utrecht Yornie van Dijk van Basiliek in Harderwijk
Daarbij gaf Emile van der Staak van De Nieuwe Winkel zijn visie op de films en ook op de toekomst van de gastronomie. Hoe gaan wij om met eten en drinken in de toekomst, maar ook vooral belangrijk... hoe gaan wij om met ons personeel in de toekomst. Deze onderwerpen passeerden de revue.
New Chefs on the Block part 6 was ditmaal ook opgezet in samenwerking met CHEFS®EVOLUTION in Zwolle. Waardoor alle bezoekers ook uitgenodigd waren om de Boer&Markt en Theater de Spiegel te bezoeken.

HillBilly competitie tijdens Chefs Revolution 2022
"Het hoogste niveau tot nu toe!", zei Jonnie Boer over de HillBilly tijdens afgelopen CHEFS®️EVOLUTION in Zwolle.
Deze editie van de HillBilly was namelijk een 'revenge edition' waarbij eerdere deelnemers het nog eens mochten proberen om de prestigieuze titel te winnen. En met de toevoeging van de sommelier en dus de wijn-spijscombinatie.
Winnaar... het team van RIJKS.