Populair deze maand

Cas Pikaar - restaurant Pikaar

Cas Pikaar - restaurant Pikaar

De stappen die Cas Pikaar maakt op jonge leeftijd zijn ongelooflijk. Het schoolvoorbeeld van de huidige jonge chefs die voor zichzelf kiezen en hun eigen stijl willen neerzetten. Wij zagen Cas Pikaar voor het eerst toen hij nog chef was bij restaurant DOYY in Eindhoven. Waar hij al furore maakte en uitgeroepen werd door Michelin als 'future talent'. Wij besloten hem mee te nemen met Jacob Jan Boerma, Tim Golsteijn en Jermain de Rozario op een culinaire trip naar Malmö. Met al die ervaringen en zijn constante droom om zijn eigen zaak te starten. Zien wij inmiddels Cas en zijn vrouw hun eigen zaak bestieren in Hilvarenbeek, genaamd "restaurant Pikaar".
14:013 maanden geleden
Niels van Zijl - DeZusters

Niels van Zijl - DeZusters

"Iedere jonge chef zou zich bewust moeten zijn van de footprint die hij achterlaat op deze aarde", zegt de jonge chef Niels van Zijl van restaurant DeZusters. Een typische stadsjongen, maar die door de vele natuur om DeZusters heen enorm anders kookt dan je zou vermoeden. Alles is puur natuur. En alles is doordacht en in alle rust gecreëerd. Kom je bij Niels van Zijl eten bij DeZusters, dan ben je echt even weg uit de drukke stad en waan je je in een oase van rust. Daar past zijn kookstijl uitmuntend bij!
19:333 maanden geleden
Michael van der Kroft - Tres Rotterdam

Michael van der Kroft - Tres Rotterdam

Michael van der Kroft is een naam die wij de komende jaren nog veel meer gaan horen. Hij en zijn vriendin willen zich met hun bijzondere restaurant op het wereldtoneel neerzetten. Dat doet Michael met zijn ontzettend bijzondere kookstijl. Waarbij hij veel fermentatietechniek gebruikt en vooral ook veel dry aging techniek. Restaurant Tres kent slechts 12 zitplaatsen, een keuze gebaseerd op Michael zijn eerdere bevindingen in Göteborg. Zijn inmiddels bekende gerecht van peer die meer dan drie dagen bereiding nodig heeft, is pas een van zijn vele iconische gerechten die hij gaat maken. Daarvan zijn wij overtuigd.
14:373 maanden geleden
Mandy Overbeek - restaurant Joann

Mandy Overbeek - restaurant Joann

De eerste Chef d'Équipe is geworden, Mandy Overbeek van restaurant Joann in Enschede. Mandy werd door Gault&Millau en Food Reporter gekozen voor deze titel, vanwege haar verfrissende kijk op het bedieningsvak en de manier waarop ze bij Joann service vooraan weten te plaatsen in de gastervaring. Hoe doen ze dat? Dat vertelt Mandy in deze mini-documentaire, die 27 september 2021 getoond werd aan 100 vakgenoten in het NH Barbizon Palace in Amsterdam.
12:443 maanden geleden
This is... Norbert in the Kitchen

This is... Norbert in the Kitchen

Na 10 jaar voor RTL te hebben gewerkt in Budapest, besloot Norbert naar Nederland te gaan om een videojournalist te worden. Daar focuste hij zich direct op 'food'. En al snel kwam hij in aanraking met Food Reporter. Gezamenlijk met Marco van Davenhorst, is hij de gehele wereld al over geweest om de beste culinaire plaatsen te ontdekken. Maar het door de lens ontdekken van 'food' is toch anders dan het zelf moeten doen. Daarom heeft Norbert besloten om speciaal voor deze videoserie zélf in de keuken te stappen! Kijk mee hoe Norbert ontdekt welke uitdagingen er liggen om chef te worden.
02:104 maanden geleden
Servais Tielman - Beluga Loves you*

Servais Tielman - Beluga Loves you*

Durf jij écht je eigen koers te varen? Servais Tielman doet dat. De nieuwe eigenaar van Beluga loves you en adviseur van restaurant Graffiti (zijn huidige Cucina Del Mondo) doet alles op zijn eigen manier. Zijn gewaagde keuzes maken hem uniek, met bijvoorbeeld gele mier in zijn Brave & Bold menu.
02:552 jaar geleden
The Best Chef bij Parc Broekhuizen

The Best Chef bij Parc Broekhuizen

Speciaal voor The Best Chef festiviteiten, werd er bij Parc Broekhuizen een lunch met talentvolle jonge chef georganiseerd en een exclusief diner met gerenommeerde topchefs. Eindelijk is er weer ruimte voor een kookevenement en de chefs stonden dan ook te springen om weer gezamenlijk de keuken in te duiken. De chefs bij de talentenlunch waren: - Robin van de Bunt, restaurant De Leuf - Jermain de Rozario, restaurant De Rozario - Michael van der Kroft, restaurant Tres - Tommy Janssen, restaurant Maeve - Tristan de Boer, restaurant The White Room - Mike Cornelissen, restaurant Rijnzicht - Robert Poel, restaurant Voltaire De chefs bij het diner waren: - Giorgio Diana, restaurant Lucia in Cairo - Hans Neuner, restaurant Ocean in Portugal - Jacob Jan Boerma, culinair adviseur - Joris Bijdendijk, restaurant Rijks - Soenil Bahadoer, restaurant De Lindehof - Tim Golsteijn, restaurant Bougainville
03:133 maanden geleden
Restaurant Codium - Kaviaar special

Restaurant Codium - Kaviaar special

Bijna alle lichten staan weer op groen, zeker voor het hogere segment horeca in Nederland. En daarom wordt er weer naar voren gekeken! Er moeten weer nieuwe gerechten gecreëerd worden, nieuwe gasten gevonden en inventieve methodes om de verloren omzet in te halen. Een van de veelbelovende nieuwkomers is restaurant Codium in Goes (Zeeland) onder leiding van chef Wouter Kik. Hij geeft een kijkje in zijn werkwijze en de speciale kaviaar lunch die hij organiseert voor zijn gasten.
01:416 maanden geleden
Soenil Bahadoer - De Lindehof**

Soenil Bahadoer - De Lindehof**

Kruising tussen de Franse, Creoolse, Surinaamse, Hindoestaanse en Nederlandse cuisine... wat een chef!! Soenil Bahadoer ⭐⭐geeft een kijkje in zijn keuken tijdens het diner servies. "Ik sta tussen mijn jongens en er niet voor"
03:083 jaar geleden
Kreeften vissen

Kreeften vissen

Elke Nederlandse chef zou ooit een keer in Zeeland naar de Zeeuwse schatten moeten kijken. Het is zo'n geweldige streek, waar fantastische verse producten vandaan komen. Norbert nam een bezoekje aan Zeeuwse vissers om de prachtige verse oesters, kreeften en zelfs zee-egels te bekijken.
07:334 maanden geleden
Zoë Jonker - Sal do Mar

Zoë Jonker - Sal do Mar

Deze vrouwelijk chef laat zien hoe je een moeder kan zijn en tegelijkertijd chef van fine dining restaurant Sal do Mar in Rhenen. Zoë Jonker is een aanstormend talent in de Nederlandse keukens, met een kennisachtergrond bij Sergio Herman (Oud Sluis) en Nick Bril (The Jane). Dat zij dus hard kan werken is geen geheim, maar dat combineren met het drukke bestaan vaneen moeder brengt uiteraard opofferingen met zich mee.
11:0924 maanden geleden
Timothy Tynes - Atelier Maple

Timothy Tynes - Atelier Maple

"Hoe kan je nou iets lekker maken? Als je al begint met shit." Amsterdamse Timothy Tynes toont zijn restaurant Atelier Maple in Antwerpen. No nonsense op hoog niveau!
04:123 jaar geleden