Populair deze maand

Niels van Zijl - DeZusters

Niels van Zijl - DeZusters

"Iedere jonge chef zou zich bewust moeten zijn van de footprint die hij achterlaat op deze aarde", zegt de jonge chef Niels van Zijl van restaurant DeZusters. Een typische stadsjongen, maar die door de vele natuur om DeZusters heen enorm anders kookt dan je zou vermoeden. Alles is puur natuur. En alles is doordacht en in alle rust gecreëerd. Kom je bij Niels van Zijl eten bij DeZusters, dan ben je echt even weg uit de drukke stad en waan je je in een oase van rust. Daar past zijn kookstijl uitmuntend bij!
19:3315 dagen geleden
Mandy Overbeek - restaurant Joann

Mandy Overbeek - restaurant Joann

De eerste Chef d'Équipe is geworden, Mandy Overbeek van restaurant Joann in Enschede. Mandy werd door Gault&Millau en Food Reporter gekozen voor deze titel, vanwege haar verfrissende kijk op het bedieningsvak en de manier waarop ze bij Joann service vooraan weten te plaatsen in de gastervaring. Hoe doen ze dat? Dat vertelt Mandy in deze mini-documentaire, die 27 september 2021 getoond werd aan 100 vakgenoten in het NH Barbizon Palace in Amsterdam.
12:4417 dagen geleden
Michael van der Kroft - Tres Rotterdam

Michael van der Kroft - Tres Rotterdam

Michael van der Kroft is een naam die wij de komende jaren nog veel meer gaan horen. Hij en zijn vriendin willen zich met hun bijzondere restaurant op het wereldtoneel neerzetten. Dat doet Michael met zijn ontzettend bijzondere kookstijl. Waarbij hij veel fermentatietechniek gebruikt en vooral ook veel dry aging techniek. Restaurant Tres kent slechts 12 zitplaatsen, een keuze gebaseerd op Michael zijn eerdere bevindingen in Göteborg. Zijn inmiddels bekende gerecht van peer die meer dan drie dagen bereiding nodig heeft, is pas een van zijn vele iconische gerechten die hij gaat maken. Daarvan zijn wij overtuigd.
14:3715 dagen geleden
Cas Pikaar - restaurant Pikaar

Cas Pikaar - restaurant Pikaar

De stappen die Cas Pikaar maakt op jonge leeftijd zijn ongelooflijk. Het schoolvoorbeeld van de huidige jonge chefs die voor zichzelf kiezen en hun eigen stijl willen neerzetten. Wij zagen Cas Pikaar voor het eerst toen hij nog chef was bij restaurant DOYY in Eindhoven. Waar hij al furore maakte en uitgeroepen werd door Michelin als 'future talent'. Wij besloten hem mee te nemen met Jacob Jan Boerma, Tim Golsteijn en Jermain de Rozario op een culinaire trip naar Malmö. Met al die ervaringen en zijn constante droom om zijn eigen zaak te starten. Zien wij inmiddels Cas en zijn vrouw hun eigen zaak bestieren in Hilvarenbeek, genaamd "restaurant Pikaar".
14:0115 dagen geleden
The Best Chef bij Parc Broekhuizen

The Best Chef bij Parc Broekhuizen

Speciaal voor The Best Chef festiviteiten, werd er bij Parc Broekhuizen een lunch met talentvolle jonge chef georganiseerd en een exclusief diner met gerenommeerde topchefs. Eindelijk is er weer ruimte voor een kookevenement en de chefs stonden dan ook te springen om weer gezamenlijk de keuken in te duiken. De chefs bij de talentenlunch waren: - Robin van de Bunt, restaurant De Leuf - Jermain de Rozario, restaurant De Rozario - Michael van der Kroft, restaurant Tres - Tommy Janssen, restaurant Maeve - Tristan de Boer, restaurant The White Room - Mike Cornelissen, restaurant Rijnzicht - Robert Poel, restaurant Voltaire De chefs bij het diner waren: - Giorgio Diana, restaurant Lucia in Cairo - Hans Neuner, restaurant Ocean in Portugal - Jacob Jan Boerma, culinair adviseur - Joris Bijdendijk, restaurant Rijks - Soenil Bahadoer, restaurant De Lindehof - Tim Golsteijn, restaurant Bougainville
03:134 dagen geleden
This is... New Chefs on the Block

This is... New Chefs on the Block

Food Reporter en Gault&Millau kennen elk kwartaal aan drie talentvolle jonge chefs de titel "New Chef on the Block" toe. In deze serie volgen wij deze talenten in hun weg naar de culinaire top.
00:5546 dagen geleden
New Chefs on the Block - part 4

New Chefs on the Block - part 4

Na anderhalf jaar konden Gault&Millau en Food Reporter het evenement New Chefs on the Block weer organiseren. Het evenement waar drie talentvolle jonge chefs de titel ‘New Chef on the Block’ krijgen uitgereikt, middels het tonen van hun mini-documentaires aan 100 leeftijds- en vakgenoten. Nieuw tijdens deze editie was dat voor het eerst ook de titel ‘New Chef d’Équipe’ werd uitgereikt. De Olofskapel van het NH Barbizon Palace in Amsterdam was dit keer het toneel voor de vier talenten uit het horecavak, waarvan de selectie wordt samengesteld door Gault&Millau en Food Reporter. De talenten die deze keer in de schijnwerper stonden waren: Michael van der Kroft van restaurant Tres in Rotterdam (New Chef on the Block) Niels van Zijl van restaurant DeZusters in Maarssen (New Chef on the Block) Cas Pikaar van restaurant Pikaar in Hilvarenbeek (New Chef on the Block) Mandy Overbeek van restaurant Joann in Enschede (New Chef d’Équipe) Aandacht voor het vak Er was speciale aandacht voor de bediening door de titel New Chef d’Équipe uit te reiken, met de mini-documentaire over Mandy Overbeek van Joann. Met geprezen commentaar van Björn van Aalst, maître van restaurant Vermeer, kon zij een groot applaus van de zaal ontvangen. “Ik ben ontzettend blij dat er op deze manier ook eindelijk meer aandacht aan ons vak wordt geschonken, daar helpen dit soort initiatieven en films over Mandy enorm bij”, aldus Björn van Aalst. Eigen stijl neerzetten De drie nieuwe New Chefs on the Block kregen ieder commentaar van een positief verraste Chris Naylor, chef van restaurant Vermeer. “Vroeger stond ik op hun leeftijd met 40 andere koks in een keuken te koken voor de grote chef. Tegenwoordig kiezen zij er op jonge leeftijd al voor om zelf chef te worden en weten ze al hun eigen stijl neer te zetten. Ontzettend knap!”, aldus de chef van Vermeer.
02:1215 maanden geleden
This is... Norbert in the Kitchen

This is... Norbert in the Kitchen

Na 10 jaar voor RTL te hebben gewerkt in Budapest, besloot Norbert naar Nederland te gaan om een videojournalist te worden. Daar focuste hij zich direct op 'food'. En al snel kwam hij in aanraking met Food Reporter. Gezamenlijk met Marco van Davenhorst, is hij de gehele wereld al over geweest om de beste culinaire plaatsen te ontdekken. Maar het door de lens ontdekken van 'food' is toch anders dan het zelf moeten doen. Daarom heeft Norbert besloten om speciaal voor deze videoserie zélf in de keuken te stappen! Kijk mee hoe Norbert ontdekt welke uitdagingen er liggen om chef te worden.
02:1046 dagen geleden
Servais Tielman - Beluga Loves you*

Servais Tielman - Beluga Loves you*

Durf jij écht je eigen koers te varen? Servais Tielman doet dat. De nieuwe eigenaar van Beluga loves you en adviseur van restaurant Graffiti (zijn huidige Cucina Del Mondo) doet alles op zijn eigen manier. Zijn gewaagde keuzes maken hem uniek, met bijvoorbeeld gele mier in zijn Brave & Bold menu.
02:552 jaar geleden
Restaurant Codium - Kaviaar special

Restaurant Codium - Kaviaar special

Bijna alle lichten staan weer op groen, zeker voor het hogere segment horeca in Nederland. En daarom wordt er weer naar voren gekeken! Er moeten weer nieuwe gerechten gecreëerd worden, nieuwe gasten gevonden en inventieve methodes om de verloren omzet in te halen. Een van de veelbelovende nieuwkomers is restaurant Codium in Goes (Zeeland) onder leiding van chef Wouter Kik. Hij geeft een kijkje in zijn werkwijze en de speciale kaviaar lunch die hij organiseert voor zijn gasten.
01:412 maanden geleden
New Chefs on the Block - part 1

New Chefs on the Block - part 1

Dit is onze nieuwe titel "New Chefs on the Block, part 1" samen met Gault&Millau Nederland. Presentatie door Jacob Jan Boerma en Shelly Sterk. En de 3 eerste New Chefs on the Block: - Alice Colombari van restaurant Alice Restaurant - Alex Haupt van restaurant 101 Gowrie - Marijn Van de Worp van Restaurant Fizzy
01:252 jaar geleden
Orangerie de Pol

Orangerie de Pol

Alleen de locatie maakt dit unieke restaurant in Doetinchem al bijzonder, maar daar draagt het jonge en talentvolle team van chef Mark Captein een nog grotere steen aan bij. Waardoor Orangerie de Pol een verfrissende en volledig verzorgde ervaring biedt voor haar gasten. Het culinaire niveau is al op jonge leeftijd aanwezig en het talent voor de horeca zit zowel bij chef Mark Captein als zijn partner en gastvrouw Marjolein van der Ham in het DNA. Absoluut een bezoekje aan de Achterhoek waard dus!
03:0713 maanden geleden