Terug

Toprestaurants gaan eten bezorgen om te overleven

"Als ik niks doe... dan kan ik de tent sluiten", het is tijd om anders te denken als chef en horecaondernemer. Toprestaurants Olivijn in Haarlem en Rijks in Amsterdam kiezen ervoor om hun sterrenniveau eten om te zetten naar passende gerechten voor bezorging. Rijks is inmiddels vanaf dag één, na de bekendmaking van premier Rutte dat de horeca tijdelijk moet sluiten, al aan de slag gegaan. En daar is het inmiddels drukte alom! Met het verkopen van genoeg maaltijden weten deze chefs hopelijk de financiële strop te voorkomen.

Niet alleen de financiële prikkel zet chefs aan het denken, zo maakt Alex Haupt van 101 Gowrie in Amsterdam zijn befaamde zelfgebakken brood voor zijn buren. Hij wil iets terugdoen voor de gemeenschap om hen heen. En bakt dus in de vroege ochtend brood, om die vervolgens rond te brengen in de buurt. De horeca is dus op slot, maar staat zeker nog niet overal stil! Chefs en horecaondernemers staan bekend om hun creativiteit. En die zien wij gelukkig in deze initiatieven terugkomen.

Heel veel succes aan alle horeca gewenst deze moeilijke periode! En mocht je zelf aan de slag willen gaan met thuisbezorging, een goede optie is om gebruik te maken van deze tooling die Bidfood aanbiedt: https://www.bidfood.nl/assortiment/e_food/bidfood_...

- Marco van Davenhorst


Gerelateerde chefs

Alex Haupt

Alex Haupt
101 Gowrie

Meer over Alex Haupt
Joris Bijdendijk

Joris Bijdendijk
Rijks

Meer over Joris Bijdendijk
Menno Post

Menno Post
Olivijn

Meer over Menno Post

Meer video’s