Terug

Marijn van de Worp - restaurant Fizzy

Ondernemen in de gastronomische Bermudadriehoek

“Het valt niet mee om jezelf gastronomisch neer te zetten als je restaurant binnen de driehoek van De Librije, De Leest en ‘t Nonnetje/Basiliek valt”, zegt Marijn van de Worp van restaurant Fizzy in Epe. Middenin de bosrijke omgeving van de Veluwe vind je het restaurant van de getalenteerde chef Marijn en zijn vriendin Yasmina. Een prachtige plek, maar dus ook een verraderlijke locatie in de gastronomische Bermudadriekhoek van Nederland. Daarom knokt Marijn ook elke dag zo hard, om ervoor te zorgen dat zij niet verdwijnen maar juist shinen!

Marijn werkt graag met lokale producten uit de bosrijke omgeving rondom zijn restaurant. Hierdoor zie je bij Fizzy regelmatig wild op de menukaart voorbij komen, maar ook andere producten die hij uit het bos weet te halen. En dat zie je terug op zijn regelmatig wisselende menukaart. Want Marijn is niet enkel een chef, maar vooral ook een ondernemer. En als ondernemer ziet hij dat hij zijn vaste gasten moet blijven verrassen om ze te behouden. Daarom wisselt hij elke 5 weken zijn menukaart, ga er maar aanstaan!

Het ondernemen zit Marijn al vanaf het begin in zijn hart. Vanaf het moment dat hij bij een cateringbedrijf in Veenendaal in de afwas stond, had hij het idee om ooit zijn eigen restaurant te starten. Daarvoor moest hij natuurlijk eerst wel de nodige managementervaring opdoen en ervaring in de keuken. Na gewerkt te hebben bij grote keukens, zoals Basiliek en De Librije, heeft hij dan nu ook de keuze durven te maken om zijn eigen zaak te starten. En samen met zijn vriendin Yasmina probeert hij die droom te verwezenlijken. Met zijn achtergrond, ongekende drive en gezamenlijke doel met zijn vriendin… moet het volgens ons niet anders dan een succes worden!

- Marco van Davenhorst


Gerelateerde chefs

Marijn van de Worp

Marijn van de Worp
Restaurant Fizzy

Meer over Marijn van de Worp
Casimir Evens

Casimir Evens
Groene Toren

Meer over Casimir Evens
Maarten  Camps

Maarten Camps
Wolfslaar

Meer over Maarten Camps

Meer video’s

Robin van de Bunt - De Leuf
New Chef on the Block Robin van de Bunt - De Leuf
Zoë Jonker - Sal do Mar in Rhenen
New Chef on the Block Zoë Jonker - Sal do Mar in Rhenen