Werkgeverschap

Het was de ‘talk of the town’, het beste restaurant ter wereld Noma sluit zijn deuren vanwege de niet meer houdbare situatie van topniveau koken en een goede werkgever zijn. Redzepi, de chef van Noma, hoopt naar eigen zeggen op het verduurzamen van de sector. “Ik hoop dat we aan de wereld kunnen bewijzen dat je oud kunt worden, creatief kunt zijn en plezier kunt hebben in de restaurant industrie. In plaats van zwaar, afmattend, slecht betaald werk te hoeven doen onder slechte management omstandigheden die mensen compleet uitputten.”

In deze video gaan we op zoek naar visies, meningen en feiten: hoe staan we ervoor in Nederland? Moet de branche op de schop? En zo ja, hoe dan? Je ziet het in deze derde episode van De Nieuwe Keuken met Margo Janse, Jarno Eggen, Jermain de Rozario, Godfried van der Lugt, Theo van Rensch en Bram de Vries. Laat vooral horen hoe jij erover denkt! Reageer via de comment functie naast de video.