Slag op de Schelde 2016

Met 200 mensen op één boot, een vakjury met topchefs, een sterke persjury en 6 teams met gepassioneerde koks die strijden om Slag op de Schelde. Een fantastisch initiatief, dat nieuwe leven is ingeblazen door de Zeeuwse chef Hans Everse en Rutger & Jessica van der Weel. Onder hun bezieling is het evenement nóg groter geworden dan voorgaande jaren en waren er veel mensen uit de horecabranche aanwezig. In de vakjury onder andere topchefs als Sjaak Jobse, Edwin Vinke, Dick Middelweerd en Gerard Wollerich. Een vakjury die op basis van gerecht, bijbehorende dranken en uiteraard presentatie de eerste prijs gunde aan het team van De Kromme Watergang. Dit team stond onder leiding van Stijn Rotthier (sous-chef bij De Kromme Watergang). Denk niet dat zij gewonnen hebben, omdat Edwin Vinke in de jury zat. Nee, daar was speciaal sterrenchef Gerard Wollerich voor ingevlogen, die tijdens de presentatie van dit team de jurering op zich nam. Uiteindelijk ging de persprijs naar culinaire prijzenpakker Marco van der Wijngaard en zijn team van De Hoefslag.