HillBilly kookcompetitie - Chefs Revolution 2018

De mooiste kookcompetitie van Nederland werd weer in de achtertuin van Jonnie Boer en De Librije gehouden. Zes teams van talentvolle jonge chefs die twee dagen lang de strijd aangaan. Dit jaar niemand minder dan Mike & Jim Cornelissen (Rijnzicht, Doorenburg), Takis Panagakis (Elea, Rijswijk), Estée Strooker ('t Amusement, Arnhem), Jef van den Hout (The French Connection, Amsterdam), Jermain de Rozario (De Rozario, Helmond) en Jean Thoma (Sjuuteeänjd, Schinnen).

Allereerst hebben de teams op de zondag slechts anderhalf uur de tijd om op verschillende locaties in en rondom Zwolle producten te halen voor de voorbereidingen van hun gerechten. Kooieenden, verse kruiden, paddenstoelen en andere verse ingrediënten werden door de teams opgehaald.

Op de maandag werd er live gekookt op Big Green Eggs op een ponton op de Zwolse grachten. Met uiteraard een enorme tijdsdruk en een veeleisende jury met niemand anders dan Jonnie Boer himself, Mac van Dinther en eerdere winnaar Thijs Meliefste. Zij kozen uiteindelijk als winnaar Estée Strooker met haar vegetarische gerecht en surf & turf bereiding van kalfslever en rivierkreeft.