Pagina niet gevonden

De opgevraagde pagina kon niet worden gevonden

Naar homepage

Populair

Roel Sieverink - De Olliemölle

Roel Sieverink - De Olliemölle

Chef Roel Sieverink is iemand die zich absoluut niet van zijn pad laat leiden. Hij wil samen met zijn vriendin Kim Blaauw een fine dining restaurant neerzetten in zijn geliefde geboortestad Borculo. Een fine dining restaurant zoals het bedoeld is ooit door de grote Franse chefs. In een prachtige setting aan het water, in een knus en oud pand wil Roel een typisch klassiek restaurant neerzetten. Waar mensen nog echt kunnen genieten van de bekende smaken uit de Franse keuken. Hier vind je dus sowieso de klassiekers zoals kreeft, ganzelever, zwezerik, patés, oesters en uiteraard wild.

Niet eenvoudig om fine dining te introduceren binnen de gemeenschap van Borculo, maar geen uitdaging is Roel te groot. Zijn partner Kim heeft alles opzij gezet om dit tot een succes te maken. Dit horecakoppel gaat voor topniveau in de Achterhoek. Samen met zijn ‘kameraad’ de groenteboer en lokale specialisten zoals de poelier Wolters, weet hij lokale producte te combineren in zijn Franse keuken. Een absolute must-visit als je in de Achterhoek bent!

12:0117 dagen geleden
Gault&Millau gidspresentatie 2023

Gault&Millau gidspresentatie 2023

Op 13 februari werd de jaarlijkse gids van Gault&Millau gepresenteerd vanuit TivoliVredenburg. Kijk mee naar de awards winnaars en de winnaars van de editie van 2023!

01:42:2312 maanden geleden
Nino Willems - Salty Seafood

Nino Willems - Salty Seafood

Nino Willems is niet je standaard chef, zeker niet. Nino heeft een voorliefde voor patisserie, waardoor je op zijn kaart altijd enorm verfijnde gerechten zult zien. Het is ook één van de redenen waarom hij enkel kookt met vis en schaal- en schelpdieren. Het zijn delicate producten, waar Nino zijn creativiteit op los kan laten. Samen met zijn partner Aysen Bilal runt hij inmiddels twee restaurants in hartje Zwolle. Het fine dining restaurant Salty Seafood Bar en de Salty Seafood Bistro.

Vooral de manier waarop Nino omgaat met het inkopen van zijn vis is een opvallend gegeven. De meeste chefs creëren een menukaart en zoeken daarbij de best passende vis. Zo werkt dat niet bij Nino. Hij kijkt elke week samen met zijn visser Hendrik Kramer wat er in de netten is gekomen. Zo kan het zijn dat Nino de ene week werkt met rode poon en de andere week met wijting. Op deze manier heeft de visser altijd afzet van de vissen die hij vangt. En kan Nino op een duurzame en inkoop aantrekkelijke manier aan zijn vis komen. Dit betekent dat Nino regelmatig op een creatieve manier nieuwe vissoorten in zijn menu moet verwerken. En dat zorgt ervoor dat je bij Salty Seafood altijd weer verrast wordt!

13:0417 dagen geleden
New Chefs on the Block - part 8

New Chefs on the Block - part 8

Dit was New Chefs on the Block part 8, waarbij drie talentvolle jonge chefs de titel New Chef on the Block in ontvangst mochten nemen. Een officiële titel, uitgeroepen door Food Reporter en Gault&Millau.

De 3 New Chefs on the Block zijn:
Nino Willems, Salty Seafood in Zwolle
Bart Leussink, The Church in Arnhem
Roel Sieverink, Olliemölle in Borculo

Joris Bijdendijk was aanwezig om zijn visie te geven over de gastronomie en de New Chefs community van advies te voorzien. Want hoe houd je een zaak up to date en aantrekkelijk voor gasten? Met die vraag wist Joris wel raad.

01:2015 dagen geleden
Gault&Millau Gidslancering 2024

Gault&Millau Gidslancering 2024

Op 5 februari werd de jaarlijkse gids van Gault&Millau gepresenteerd vanuit TivoliVredenburg. Kijk mee naar de awards winnaars en de winnaars van de editie van 2024!

01:58:1217 dagen geleden
Roel Sieverink - De Olliemölle

Roel Sieverink - De Olliemölle

Chef Roel Sieverink is iemand die zich absoluut niet van zijn pad laat leiden. Hij wil samen met zijn vriendin Kim Blaauw een fine dining restaurant neerzetten in zijn geliefde geboortestad Borculo. Een fine dining restaurant zoals het bedoeld is ooit door de grote Franse chefs. In een prachtige setting aan het water, in een knus en oud pand wil Roel een typisch klassiek restaurant neerzetten. Waar mensen nog echt kunnen genieten van de bekende smaken uit de Franse keuken. Hier vind je dus sowieso de klassiekers zoals kreeft, ganzelever, zwezerik, patés, oesters en uiteraard wild.

Niet eenvoudig om fine dining te introduceren binnen de gemeenschap van Borculo, maar geen uitdaging is Roel te groot. Zijn partner Kim heeft alles opzij gezet om dit tot een succes te maken. Dit horecakoppel gaat voor topniveau in de Achterhoek. Samen met zijn ‘kameraad’ de groenteboer en lokale specialisten zoals de poelier Wolters, weet hij lokale producte te combineren in zijn Franse keuken. Een absolute must-visit als je in de Achterhoek bent!

12:0117 dagen geleden