Nieuw

Werkgeverschap

Werkgeverschap

Het was de ‘talk of the town’, het beste restaurant ter wereld Noma sluit zijn deuren vanwege de niet meer houdbare situatie van topniveau koken en een goede werkgever zijn. Redzepi, de chef van Noma, hoopt naar eigen zeggen op het verduurzamen van de sector. “Ik hoop dat we aan de wereld kunnen bewijzen dat je oud kunt worden, creatief kunt zijn en plezier kunt hebben in de restaurant industrie. In plaats van zwaar, afmattend, slecht betaald werk te hoeven doen onder slechte management omstandigheden die mensen compleet uitputten.”

In deze video gaan we op zoek naar visies, meningen en feiten: hoe staan we ervoor in Nederland? Moet de branche op de schop? En zo ja, hoe dan? Je ziet het in deze derde episode van De Nieuwe Keuken met Margo Janse, Jarno Eggen, Jermain de Rozario, Godfried van der Lugt, Theo van Rensch en Bram de Vries. Laat vooral horen hoe jij erover denkt! Reageer via de comment functie naast de video.

11:5357 dagen geleden
New Chefs on the Block part 7

New Chefs on the Block part 7

Dit was New Chefs on the Block part 7, waarbij wederom drie talentvolle jonge chefs het podium mochten betreden van de Hertz Zaal in TivoliVredenburg. Onder toeziend oog van 200 andere jonge chefs, kregen zij deze titel in ontvangst. En konden de bezoekers een kijkje krijgen in het leven van deze 3 talenten, door het zien van de mini-documentaires over de stappen in hun carriere.

De 3 New Chefs on the Block waren:
Sebastiaan Follong van restaurant Ovum in Grave
Daniel Damen en Kevin Kion van restaurant Mano in Haarlem
Floris van Straalen van restaurant VanOost in Amsterdam

Deze talenten mochten de titel ontvangen uit handen van niemand minder dan Michel van der Kroft. Die de talenten ook meenam in zijn ervaringen in het vak en kijk op de toekomst van het vak.

01:513 maanden geleden
Gault&Millau gidspresentatie 2023

Gault&Millau gidspresentatie 2023

Op 13 februari werd de jaarlijkse gids van Gault&Millau gepresenteerd vanuit TivoliVredenburg. Kijk mee naar de awards winnaars en de winnaars van de editie van 2023!

01:42:233 maanden geleden
Floris van Straalen - VanOost

Floris van Straalen - VanOost

Floris van Straalen heeft ruim een jaar aan het concept van VanOost mogen werken, voordat het restaurant van start ging. Hierin laat Floris zijn ware talent zien. Hij kijkt veel verder dan hetgeen op het bord verschijnt. Floris is een chef die inmiddels ruime ervaring heeft opgedaan in fine dining en daardoor een complete kijk heeft ontwikkeld. Bij VanOost draait het daarom om het complete concept. Het design, de journey van binnenkomst tot het vertrek en uiteraard de menu ervaring.

Zijn frisse kijk op fine dining is een welkom gezicht. Waarbij Floris gebruik maakt van bijzondere ingrediënten, zoals het vlees uit de staart van de krab. En vooral ook kiest voor het gebruik van een hoofdingrediënt in meerdere bereidingen en gangen in het menu.

VanOost ligt in het Oosterpark in Amsterdam en is mede door het design en de fine dining approach al snel een hotspot geworden in Amsterdam.

10:493 maanden geleden
Daniël Damen en Kevin Kion - Mano

Daniël Damen en Kevin Kion - Mano

Daniël Damen en Kevin Kion kennen elkaar al vanaf hun vierde jaar en hadden al snel een gemeenschappelijke droom: samen een restaurant openen. En sinds kort is dat zover, restaurant Mano is daar! De naam Mano komt van het woord ‘hermanos’ af, wat de vriendschap symboliseert tussen chefs Kevin en Daniel. Mano is een typisch huiskamerrestaurant met 20 couverts, met daardoor een ongekend persoonlijke touch. Daniel en Kevin mixen hun twee stijlen om een unieke ervaring neer te zetten. Dat resulteert in gerechten op een klassieke basis, maar vooral met verrassende smaken. Kevin is een bijzonder creatieve chef, waar de meeste innovativiteit vandaan komt. Daniël heeft een enorme tas aan ervaring bij onder andere Ciel Bleu en Bolenius. En die combinatie maakt dat je bij Mano creatieve gerechten krijgt, met een stabiele basis. Maar wat Mano vooral uniek maakt is de ambiance. De beide heren zijn ontzettend toegankelijke chefs, enorm betrokken en met hun open en vriendelijke aanpak is Mano een heerlijke plek om te zijn!

13:223 maanden geleden
Sebastiaan Follong - Ovum

Sebastiaan Follong - Ovum

Dit is New Chef on the Block Sebastiaan Follong van restaurant Ovum. Op jonge leeftijd weet Sebastiaan al een hoog niveau neer te zetten met zijn team bij Ovum. Op een prachtige locatie in Grave, kan je zowel binnen als buiten op het terras (een aanrader!) genieten van zijn creaties. Wat ontzettend knap is, dat Sebastiaan nu al onder hoge druk weet te presteren. Op deze A-locatie zijn de verwachtingen hoog, maar weet hij dit met zijn jonge team nu al tot een hoog niveau te tillen. Dat doet hij volledig op zijn eigen manier, met een complete focus en 100% gedrevenheid... maar vooral ook met af een toe goede humor. Zo bouwt hij een solide team om zich heen en gaat hij ook met zijn specialisten om. Ovum is een nog vrij onbekende naam, maar daar zal snel verandering in komen!

12:233 maanden geleden
Michel van der Kroft - 't Nonnetje

Michel van der Kroft - 't Nonnetje

Michel van der Kroft is volgens velen in de horeca de perfecte belichaming van een vakman. Alles wat je bij 't Nonnetje proeft is met de hand gecreëert en ademt klassieke ambacht. De terrine van ganzenlever en gerookte paling met rode biet en 25 jaar gerijpte aceto balsamico, is een voorbeeld van perfectie. Beter dan dit kan het niet. Daarbij integreert Michel al jaren de Portugese keuken in zijn kookstijl. Die voorliefde is ontstaan door zijn vrouw, die van origine Portugees is, waardoor de keuken van 't Nonnetje uniek is in Nederland.

Maar dat is niet enkel wat de ervaring bij 't Nonnetje is, zeker niet. Bij Michel draait het namelijk om de volledige ervaring, de gastervaring. En daar weet hij als geen ander mee om te springen. Persoonlijk contact met de gast, zorgt ervoor dat Michel precies weet waar de gast behoefte aan heeft. Net iets meer persoonlijke benadering of juist wat minder. Dat is allemaal waar de ervaring van een topchef als Michel van der Kroft bij komt kijken. 't Nonnetje is een absoluut twee sterrenrestaurant qua niveau en kookstijl, maar dat betekent zeker niet een stijve restaurant ervaring. Hier kan je helemaal jezelf zijn en toch genieten van een ongekend hoog niveau!

07:043 maanden geleden
No Waste

No Waste

“Weggooien dat doe je niet, dat is gewoon not done”, aldus Geert-Jan Vaartjes. De tweede aflevering van De Nieuwe Keuken gaat over: no-waste. Want het is nogal een probleem. In Europa wordt 20% van het geproduceerde voedsel - zo’n 173 kilo per persoon - verspild. De hospitality industrie heeft hierin een aandeel van 12%. Een shocking getal. Chef Liudger van der Meer en Edwin Soumang hebben een radicaal andere aanpak en zorgen voor zo min mogelijk waste in hun restaurant. Hoe ze dat aanpakken? Dat zie je in deze tweede episode van De Nieuwe Keuken.

12:454 maanden geleden
Plant Based Keuken

Plant Based Keuken

In deze eerste aflevering van De Nieuwe Keuken bezoeken wij 's werelds beste groenterestaurant De Nieuwe Winkel en verborgen parel Zomerrestaurant De Tuinkamer. Beide chefs kiezen voor een heel nieuwe benadering van hun menukaart. Hier staan groenten écht in de hoofdrol. Bij De Nieuwe Winkel gaan ze zelfs volledig voor vegan. Bij De Tuinkamer gaat het snel steeds meer die kant op.

Waar moet je alleen rekening mee houden? En waarom zou je voor deze benadering kiezen als restaurant? Bekijk deze aflevering en leer zelf wat de toekomst van plant based ons gaat brengen.

15:556 maanden geleden
Aftermovie 24H Chefs

Aftermovie 24H Chefs

Vorige maand is er ruim €100.000 euro opgehaald voor het Prinses Maxima Centrum door het initiatief 24H Chefs. 24 chefs hebben 24 uur lang gekookt voor dit goede doel. Food Reporter was erbij en legde het vast!

04:367 maanden geleden
HillBilly competitie tijdens Chefs Revolution 2022

HillBilly competitie tijdens Chefs Revolution 2022

"Het hoogste niveau tot nu toe!", zei Jonnie Boer over de HillBilly tijdens afgelopen CHEFS®️EVOLUTION in Zwolle.

Deze editie van de HillBilly was namelijk een 'revenge edition' waarbij eerdere deelnemers het nog eens mochten proberen om de prestigieuze titel te winnen. En met de toevoeging van de sommelier en dus de wijn-spijscombinatie.

Winnaar... het team van RIJKS.

03:497 maanden geleden
Supernovae XL

Supernovae XL

Tijdens de Supernovea XL konden vaste gasten van 44 de aangesloten restaurants van Alliance Gastronomique gerechten proeven van al deze restaurants op één locatie. En wat voor een locatie! De Supernovea XL vond plaats bij Fort Voordorp in Groenekan. Waar de 44 restaurants ieder een eigen mini-restaurant hadden, waar de gasten een signatuurgerecht in het klein konden proeven van de chefs.

02:247 maanden geleden