Nieuw

The Best Chef bij Parc Broekhuizen

The Best Chef bij Parc Broekhuizen

Speciaal voor The Best Chef festiviteiten, werd er bij Parc Broekhuizen een lunch met talentvolle jonge chef georganiseerd en een exclusief diner met gerenommeerde topchefs. Eindelijk is er weer ruimte voor een kookevenement en de chefs stonden dan ook te springen om weer gezamenlijk de keuken in te duiken. De chefs bij de talentenlunch waren: - Robin van de Bunt, restaurant De Leuf - Jermain de Rozario, restaurant De Rozario - Michael van der Kroft, restaurant Tres - Tommy Janssen, restaurant Maeve - Tristan de Boer, restaurant The White Room - Mike Cornelissen, restaurant Rijnzicht - Robert Poel, restaurant Voltaire De chefs bij het diner waren: - Giorgio Diana, restaurant Lucia in Cairo - Hans Neuner, restaurant Ocean in Portugal - Jacob Jan Boerma, culinair adviseur - Joris Bijdendijk, restaurant Rijks - Soenil Bahadoer, restaurant De Lindehof - Tim Golsteijn, restaurant Bougainville
03:134 dagen geleden
Michael van der Kroft - Tres Rotterdam

Michael van der Kroft - Tres Rotterdam

Michael van der Kroft is een naam die wij de komende jaren nog veel meer gaan horen. Hij en zijn vriendin willen zich met hun bijzondere restaurant op het wereldtoneel neerzetten. Dat doet Michael met zijn ontzettend bijzondere kookstijl. Waarbij hij veel fermentatietechniek gebruikt en vooral ook veel dry aging techniek. Restaurant Tres kent slechts 12 zitplaatsen, een keuze gebaseerd op Michael zijn eerdere bevindingen in Göteborg. Zijn inmiddels bekende gerecht van peer die meer dan drie dagen bereiding nodig heeft, is pas een van zijn vele iconische gerechten die hij gaat maken. Daarvan zijn wij overtuigd.
14:3715 dagen geleden
Niels van Zijl - DeZusters

Niels van Zijl - DeZusters

"Iedere jonge chef zou zich bewust moeten zijn van de footprint die hij achterlaat op deze aarde", zegt de jonge chef Niels van Zijl van restaurant DeZusters. Een typische stadsjongen, maar die door de vele natuur om DeZusters heen enorm anders kookt dan je zou vermoeden. Alles is puur natuur. En alles is doordacht en in alle rust gecreëerd. Kom je bij Niels van Zijl eten bij DeZusters, dan ben je echt even weg uit de drukke stad en waan je je in een oase van rust. Daar past zijn kookstijl uitmuntend bij!
19:3315 dagen geleden
Cas Pikaar - restaurant Pikaar

Cas Pikaar - restaurant Pikaar

De stappen die Cas Pikaar maakt op jonge leeftijd zijn ongelooflijk. Het schoolvoorbeeld van de huidige jonge chefs die voor zichzelf kiezen en hun eigen stijl willen neerzetten. Wij zagen Cas Pikaar voor het eerst toen hij nog chef was bij restaurant DOYY in Eindhoven. Waar hij al furore maakte en uitgeroepen werd door Michelin als 'future talent'. Wij besloten hem mee te nemen met Jacob Jan Boerma, Tim Golsteijn en Jermain de Rozario op een culinaire trip naar Malmö. Met al die ervaringen en zijn constante droom om zijn eigen zaak te starten. Zien wij inmiddels Cas en zijn vrouw hun eigen zaak bestieren in Hilvarenbeek, genaamd "restaurant Pikaar".
14:0115 dagen geleden
Mandy Overbeek - restaurant Joann

Mandy Overbeek - restaurant Joann

De eerste Chef d'Équipe is geworden, Mandy Overbeek van restaurant Joann in Enschede. Mandy werd door Gault&Millau en Food Reporter gekozen voor deze titel, vanwege haar verfrissende kijk op het bedieningsvak en de manier waarop ze bij Joann service vooraan weten te plaatsen in de gastervaring. Hoe doen ze dat? Dat vertelt Mandy in deze mini-documentaire, die 27 september 2021 getoond werd aan 100 vakgenoten in het NH Barbizon Palace in Amsterdam.
12:4417 dagen geleden
This is... New Chefs on the Block

This is... New Chefs on the Block

Food Reporter en Gault&Millau kennen elk kwartaal aan drie talentvolle jonge chefs de titel "New Chef on the Block" toe. In deze serie volgen wij deze talenten in hun weg naar de culinaire top.
00:5546 dagen geleden
This is... Norbert in the Kitchen

This is... Norbert in the Kitchen

Na 10 jaar voor RTL te hebben gewerkt in Budapest, besloot Norbert naar Nederland te gaan om een videojournalist te worden. Daar focuste hij zich direct op 'food'. En al snel kwam hij in aanraking met Food Reporter. Gezamenlijk met Marco van Davenhorst, is hij de gehele wereld al over geweest om de beste culinaire plaatsen te ontdekken. Maar het door de lens ontdekken van 'food' is toch anders dan het zelf moeten doen. Daarom heeft Norbert besloten om speciaal voor deze videoserie zélf in de keuken te stappen! Kijk mee hoe Norbert ontdekt welke uitdagingen er liggen om chef te worden.
02:1046 dagen geleden
Kreeften vissen

Kreeften vissen

Elke Nederlandse chef zou ooit een keer in Zeeland naar de Zeeuwse schatten moeten kijken. Het is zo'n geweldige streek, waar fantastische verse producten vandaan komen. Norbert nam een bezoekje aan Zeeuwse vissers om de prachtige verse oesters, kreeften en zelfs zee-egels te bekijken.
07:3347 dagen geleden
Thuis koken met Jacob Jan Boerma

Thuis koken met Jacob Jan Boerma

Omdat Norbert nog niet eens de basistechnieken van koken begrijpt, gooien wij hem direct voor de leeuwen. En gaat hij koken thuis bij Jacob Jan Boerma in Apeldoorn. Jacob Jan leert hem in deze video de basiskennis van koken met producten die je standaard in huis hebt in een Nederlands huishouden. Zoals mosterd, water, bier, sambal etc.
07:4248 dagen geleden
Koken met de natuur

Koken met de natuur

Norbert gaat op pad met zijn vriend Tibor Kányádi om te kijken hoe je met de natuur kan koken. Hoe weet je welke ingrediënten je kan gebruiken, en welke niet? Als chef is het enorm belangrijk om één te zijn met alles wat er om je heen groeit en bloeit. En Norbert probeert deze kennis op te doen met de hulp van chef Tibor.
07:2848 dagen geleden
Borden maken

Borden maken

Eén van de belangrijkste en vaak vergeten onderdelen voor de presentatie van een gerecht, is het bord. En hoe beter dan een bord te creëren met je eigen handen? Norbert bezocht een authentieke bordenmaker in Budapest.
04:0451 dagen geleden
Restaurant Codium - Kaviaar special

Restaurant Codium - Kaviaar special

Bijna alle lichten staan weer op groen, zeker voor het hogere segment horeca in Nederland. En daarom wordt er weer naar voren gekeken! Er moeten weer nieuwe gerechten gecreëerd worden, nieuwe gasten gevonden en inventieve methodes om de verloren omzet in te halen. Een van de veelbelovende nieuwkomers is restaurant Codium in Goes (Zeeland) onder leiding van chef Wouter Kik. Hij geeft een kijkje in zijn werkwijze en de speciale kaviaar lunch die hij organiseert voor zijn gasten.
01:412 maanden geleden