Nieuw

New Chefs on the Block - part 6

New Chefs on the Block - part 6

Tijdens de zesde editie van New Chefs on the Block stonden er 3 chefs in de spotlight;

Guido Braeken van Julemont in Wittem Tommy den Hartog van 273 in Utrecht Yornie van Dijk van Basiliek in Harderwijk

Daarbij gaf Emile van der Staak van De Nieuwe Winkel zijn visie op de films en ook op de toekomst van de gastronomie. Hoe gaan wij om met eten en drinken in de toekomst, maar ook vooral belangrijk... hoe gaan wij om met ons personeel in de toekomst. Deze onderwerpen passeerden de revue.

New Chefs on the Block part 6 was ditmaal ook opgezet in samenwerking met CHEFS®EVOLUTION in Zwolle. Waardoor alle bezoekers ook uitgenodigd waren om de Boer&Markt en Theater de Spiegel te bezoeken.

03:0123 dagen geleden
Guido Braeken - Julemont

Guido Braeken - Julemont

Na het behalen van 2 Michelinsterren, zijn alle ogen op Guido Braeken van Julemont (in Chateau Wittem) gericht. Hoe heeft hij dit voor elkaar gekregen?

"Je moet door de muur heen, daar krijg je karakter van", aldus Guido Braeken. Die je in deze mini-documentaire vertelt over zijn weg naar succes.

15:1330 dagen geleden
Tommy den Hartog - 273

Tommy den Hartog - 273

Al jaren staat Tommy den Hartog op de radar van culinaire recencenten en Amsterdamse bloggers. Na zijn tijd bij Johannes en Moon (A'dam Toren) is het nu tijd voor zijn eigen restaurant, 273 in Utrecht. Iets waar Tommy en zijn vriendin Gyöngyi Peijnenburg al jaren naar uit hebben gekeken. Nu is het er eindelijk... maar wat brengt dat voor dit horecastel?

12:0430 dagen geleden
Yornie van Dijk - Basiliek

Yornie van Dijk - Basiliek

De Basiliek in Harderwijk is inmiddels een begrip en dat begrijpt de nieuwe chef Yornie van Dijk maar al te goed. Yornie is jarenlang de souschef geweest bij Rik Jansma en heeft sinds kort de sleutels mogen overnemen. Dit betekent dat Yornie zijn eigen koers kan gaan uitzetten. Waarbij hij meer gaat kijken naar 'vereenvoudigen' van gerechten, meer natuurelementen en een lossere sfeer in het restaurant. De nieuwe Basiliek staat er klaar voor.. Yornie ook?

15:1030 dagen geleden
Tommy Janssen - Maeve

Tommy Janssen - Maeve

Veel ogen zijn gericht op de nieuwe fine dining restaurants in Utrecht, waaronder deze nieuwe parel restaurant Maeve. Maar een nieuw restaurant starten, waarbij de ambities hoog liggen en de verwachten daar zijn... dat is geen eenvoudige opgave. Tommy neemt je mee in welke keuzes hij en zijn vriendin hebben moeten maken om Maeve waar te maken. Met enorm oog voor detail, een bijzonder professionele mindset en blik naar de toekomst... dat is restaurant Maeve.

12:286 maanden geleden
George Kataras - Vanderveen

George Kataras - Vanderveen

Deze chef is geboren en getogen in Athene, maar is de chef van een typisch new skool restaurant in Amsterdam. George Kataras is chef bij Vanderveen, een uniek restaurant waarbij 'gezelligheid' absoluut voorop staat. Hier luister je naar unieke LP's terwijl je geniet van simplistische gerechten met een enorme kennis aan kooktechniek aan de basis. In een heel informele setting geniet je van de typische smaken van George, waar zijn Griekse roots absoluut in terugkomen. Vanderveen is een hotspot in Amsterdam, en dat is meer dan terecht!

10:576 maanden geleden
Niels van Dooijeweert - Broederenklooster

Niels van Dooijeweert - Broederenklooster

Voor veel mensen is eten een noodzakelijkheid, voor deze chef is het zijn hele leven. Niels van Dooijeweert van Broederenklooster runt sinds korte tijd samen met zijn vriendin Marieke Löhr op een geweldige locatie in Zutphen dit prachtige hotel-restaurant. Niels houdt van de klassieke smaken als ganzenlever, zwezerik en wild... en die smaken zul je dus absoluut altijd terugvinden op de menukaart. Ondanks zijn jonge leeftijd, heeft Niels al een enorme tas aan ervaring bij onder andere de leerschool van Wicher Löhr (voormalig Het Koetshuis) en dat proef je terug!

14:356 maanden geleden
New Chefs on the Block - part 5

New Chefs on the Block - part 5

Tegelijk met de Gault&Millau presentatie was er wederom een New Chefs on the Block in de ochtend. Waarbij 3 jonge talenten hun mini-documentaire kregen te zien onder toeziend oog van 120 andere toptalenten uit de Nederlandse gastronomie. Dit keer in TivoliVredenburg Utrecht, met als gastchef en spreker Leon Mazairac van Karel V.

De drie nieuwe titeldragers van New Chefs on the Block zijn: Tommy Janssen van restaurant Maeve in Utrecht Niels van Dooijeweer van Broederenklooster in Zutphen George Kataras van Vanderveen in Amsterdam

Check hun documentaires onder de serie New Chefs on the Block

02:166 maanden geleden
Aftermovie Gault&Millau gidspresentatie 2022

Aftermovie Gault&Millau gidspresentatie 2022

Wat een emotie tijdens Gault&Millau gidspresentatie 2022! Het was even wachten totdat we eindelijk weer een gidspresentatie konden bijwonen… en wat een feest was het. Alle bekende gezichten van de topgastronomie in Nederland waren aanwezig in TivoliVredenburg, waar Syrco Bakker en Robin van de Bunt met de meest begeerde awards ervandoor gingen. Bekijk hun reacties en voel de vibe mee in deze officiële aftermovie!

03:006 maanden geleden
Gault&Millau awarduitreiking 2022

Gault&Millau awarduitreiking 2022

Dit is de integrale uitzending van de gidslancering en awarduitreiking van Gault&Millau Nederland 2022 live vanuit TivoliVredenburg. Kijk terug wie de winnaars waren van bijvoorbeeld de titels Chef van het Jaar, Jonge topchef van het Jaar, Gastvrouw van het Jaar... en nog veel meer.

01:31:376 maanden geleden
Noor Groningen - de opening

Noor Groningen - de opening

Het is eindelijk zover voor het talentvolle horecakoppel Jeroen en Marleen Brouwer, hun nieuwe avontuur in Groningen is begonnen onder de naam Noor! Het restaurant bevindt zich in een pittorresk kerkje vlakbij de bekende suikerbieten fabriek in West-Groningen. Dit geheel gerenoveerde kerkje huist na de verbouwing een fantastische nieuwe keuken en prachtig rustig ogend interieur. Bekende gerechten, zoals de knol, maken hun rentree op de kaart. Maar er is ook zeker een nieuwe slag zichtbaar en wij zijn dan ook heel benieuwd naar alle komende stappen van Jeroen en Marleen!

02:007 maanden geleden
New Chefs on the Block, part 5

New Chefs on the Block, part 5

New Chefs is weer terug! Op 14 maart zal de nieuwe New Chefs on the Block plaatsvinden in Tivoli Utrecht. Vlak voor de Gault&Millau presentatie, zodat alle bezoekers ook welkom kunnen worden geheten bij de officiële gidspresentatie van Gault&Millau. Wil jij aanwezig zijn bij New Chefs on the Block? Binnenkort kan je je op deze pagina aanmelden.

00:558 maanden geleden