Gijs Kemmeren
“Gijs Kemmeren is geen onbekende voor velen. Nu hij zijn eigen restaurant heeft en showt waar hij toe in staat is, verdiend hij deze titel als geen ander.”
)
Bij Vannu krijgt Gijs eindelijk de kans om zijn visie volledig tot leven te brengen: een innovatief groenterestaurant dat de grenzen van de keuken verlegt.
Met tijd en techniek als essentiële ingrediënten transformeert het restaurant de meest bescheiden groenten tot volwaardige componenten op het bord. In de plantaardige keuken van Vannu gaat het om een constante zoektocht naar smaak, structuur en compositie, waarbij altijd wordt uitgegaan van ingrediënten die het seizoen en de omgeving te bieden hebben. Het streven is hierbij om zo min mogelijk te verspillen.
Groentenrestaurant
Al 15 jaar is Gijs bezig met het ontdekken van nieuwe manieren om groenten te bereiden, van fermentatietechnieken en droogtechnieken tot andere innovatieve kookmethodes. Bekend om zijn creativiteit en vakmanschap in de groentekeuken, weet Gijs groenten te bereiden op een manier die je nergens anders proeft. Zijn reis begon bij het restaurant Herberg de Kop van ’t Land, waar hij zijn passie voor groenten ontdekte en zijn authentieke, creatieve signatuur ontwikkelde. Deze passie zet hij nu samen met Iris voort in restaurant Vannu, waar ze samen hun visie op de plantaardige keuken realiseren.
Meer afleveringen van