Tommy den Hartog

“Van een amuse met tonijntartaar tot een dessert van mango en witte chocolade, elk gerecht is met precisie en creativiteit samengesteld”

De spreker deelt zijn ervaring van 9 jaar geleden, toen hij de keuze maakte om een relatie aan te gaan met iemand die volledig gepassioneerd is over zijn werk. Hij bewondert die passie enorm, ondanks dat het betekent dat het werk vaak op de eerste plaats komt. Voor haar is het juist mooi om iemand zo gedreven te zien werken. In plaats van zich tegen die toewijding te verzetten, kiest hij ervoor om mee te gaan in de flow en de mooie resultaten te omarmen.

Van chefkok tot restaurant eigenaar

De spreker, Norbert, vertelt over zijn carrière als chefkok. Hij combineert graag smaken in zijn hoofd en zet vervolgens zijn ideeën om in bijzondere gerechten. Hoewel hij veel geleerd heeft in verschillende restaurants, geeft hij de voorkeur aan fine dining in een kleinere zaak. Na veel ervaring op te doen, heeft hij uiteindelijk zijn eigen restaurant, 273, kunnen openen. Dit is een droom die hij altijd voor zijn 30ste wilde verwezenlijken, al werd het uiteindelijk iets later.

Signatuur gerechten en unieke creaties

De spreker gaat verder in op de signatuur gerechten die hij serveert bij restaurant 273. Van een amuse met tonijntartaar tot een dessert van mango, passievrucht en witte chocolade; elk gerecht is met precisie en creativiteit samengesteld. Het restaurant is zijn leven geworden en zelfs als de zaak gesloten is, blijft hij er constant mee bezig. Hij ziet het niet als werk, maar als een passie die hij met volle toewijding blijft volgen.

Samenwerken met zijn partner

Wat ooit onmogelijk leek, blijkt in de praktijk verrassend goed te werken: de samenwerking met zijn vriendin. Hoewel ze ooit zwoeren nooit samen te werken, vullen ze elkaar perfect aan in de keuken en tijdens het runnen van het restaurant. Hun sterke punten liggen op verschillende vlakken, waardoor ze elkaar uitstekend aanvullen en een harmonieus team vormen, zowel professioneel als persoonlijk.

De toekomst van restaurant Johannes

Het belangrijkste doel van het afgelopen jaar was het opbouwen van een stabiel team en een goed draaiend restaurant. Ondanks de uitdagingen van de huidige tijd, is dit gelukt. Nu het restaurant soepel loopt en de gasten tevreden zijn, kijkt het team al naar de toekomst. Er liggen nieuwe dromen en doelen in het verschiet, waarmee ze restaurant 273 nog verder willen laten groeien.

Meer afleveringen van