Rik van de Laar

“De aankleding, de naam, de beleving van de gast bij binnenkomst, de menukaart... Alles is tot in de puntjes verzorgd!”

Direct na de opening van 6&24 weten Rik van de Laar en Saskia de Kuijer hoge ogen te gooien met hun restaurant. Het concept is een heel toegankelijk restaurant met een pure keuken (met focus op Nederlandse producten) en gericht op het leveren van een totaalbeleving. Overal is door Rik en Saskia over nagedacht. Van Rik van de Laar gaan wij in de toekomst nog goede dingen horen!

Een geboren chef

Rik is de belichaming van een goede chef. Hij doet alles om mensen gelukkig te maken, of het nu gaat om gasten of zijn team. Zijn passie voor koken en gastvrijheid is duidelijk, en volgens zijn partner is hij echt geboren voor dit vak. Samen runnen ze een restaurant in Den Haag, waar ze met veel liefde en toewijding werken aan hun toekomst in de culinaire wereld.

Een druk bestaan in Den Haag

Na jarenlang in de file te hebben gestaan, besloten Rik en zijn partner dichter bij hun werk te gaan wonen. Dit bleek een slimme keuze, want het scheelde niet alleen tijd, maar ook stress. Hun restaurant, 6&24, richt zich op pure smaken en een totaalbeleving voor de gasten. Ze halen veel producten uit de Nederlandse natuur, waar ze trots op zijn.

Verse producten van de markt

Elke woensdag haalt Rik verse producten op de markt in Rotterdam. Hij werkt nauw samen met zijn leveranciers en zorgt ervoor dat alles van topkwaliteit is. Voor een gerecht als ceviche, bijvoorbeeld, haalt hij de beste citroenen om de perfecte balans te vinden in de smaken.

Een vegetarisch en alcoholvrij avontuur

Vegetarische gerechten zijn populairder dan ooit en bieden Rik de kans om te experimenteren met verschillende technieken. Naast het eten serveert het restaurant ook alcoholvrije cocktails die perfect passen bij de gerechten. Wat begon als een experiment, is nu een vast onderdeel van het menu geworden.

Een perfect samenspel

Rik en zijn partner hebben een duidelijke taakverdeling in het restaurant, waarbij hij de keuken runt en zij de gastvrijheid verzorgt. Ze kennen elkaars sterke punten en werken naadloos samen. Hierdoor functioneert het team als een goed geoliede machine, waarbij de gast altijd centraal staat.

Meer afleveringen van