Peter Bogema
“Bij restaurant Sober staan minimalistische gerechten op de kaart met een duurzaam karakter. ”
)
New Chef on the Block, Peter Bogema, heeft een krachtig streven in zijn keuken: de wereld duurzamer maken.
Dit doel is de drijvende kracht achter zijn aanpak bij restaurant Sober, waar hij zijn gerechten sober en minimalistisch houdt. De naam van het restaurant is dan ook een weerspiegeling van deze filosofie. Maar hoewel de gerechten eenvoudig lijken, gaat de kwaliteit ervan absoluut niet verloren – integendeel. Het restaurant werd dan ook al snel beloond met 13 punten in de Gault&Millau, slechts kort na de opening.
Lokaal en vanuit de moestuin
Peter’s werkwijze begint in zijn eigen moestuin, waar hij de basis van veel van zijn gerechten vandaan haalt. De groenten en kruiden die daar groeien, vormen de essentie van zijn menu. Voor andere ingrediënten werkt Peter samen met een uitgebreid netwerk van lokale leveranciers, waarmee hij nauw samenwerkt. Hij bezoekt hen regelmatig om er zeker van te zijn dat de producten van de hoogste kwaliteit zijn en duurzaam zijn geproduceerd.
Duurzaam en integer
Samen met sommelier Joni Sloesen creëert Peter een restaurant dat niet alleen uitblinkt in smaak en kwaliteit, maar ook in puurheid en eerlijkheid. Het duo weet een unieke balans te vinden tussen culinaire verfijning en een diepgeworteld respect voor de natuur en de seizoenen. Hun gezamenlijke visie maakt Sober niet alleen tot een culinair hoogstandje, maar ook tot een plek waar duurzaamheid en integriteit centraal staan.
Meer afleveringen van