Marijn van de Worp

“Het valt niet mee om jezelf gastronomisch neer te zetten als je restaurant binnen de driehoek van De Librije, De Leest en ‘t Nonnetje/Basiliek valt”

Middenin de bosrijke omgeving van de Veluwe vind je het restaurant van de getalenteerde chef Marijn en zijn vriendin Yasmina. Een prachtige plek, maar dus ook een verraderlijke locatie in de gastronomische Bermudadriekhoek van Nederland. Daarom knokt Marijn ook elke dag zo hard, om ervoor te zorgen dat zij niet verdwijnen maar juist shinen!

Lokale producten

Marijn werkt graag met lokale producten uit de bosrijke omgeving rondom zijn restaurant. Hierdoor zie je bij Fizzy regelmatig wild op de menukaart voorbij komen, maar ook andere producten die hij uit het bos weet te halen. En dat zie je terug op zijn regelmatig wisselende menukaart. Want Marijn is niet enkel een chef, maar vooral ook een ondernemer. En als ondernemer ziet hij dat hij zijn vaste gasten moet blijven verrassen om ze te behouden. Daarom wisselt hij elke 5 weken zijn menukaart, ga er maar aanstaan!

Opgroeien in de keuken

Op zijn dertiende begon Marijn met afwassen in de horeca, wat de basis vormde voor zijn culinaire carrière. Door hard te werken en te leren van ervaringen in de catering, ontwikkelde hij vaardigheden op het gebied van management, planning en probleemoplossing. Na 13 jaar heeft hij nu een succesvol restaurant waar hij met zijn team creatieve en seizoensgebonden gerechten bereidt. Het menu wisselt elke vijf weken, wat gasten telkens nieuwe ervaringen biedt.

Creatieve innovaties

Marijn gelooft in het gebruik van lokale ingrediënten om culinaire creativiteit te stimuleren. Hij zoekt naar nieuwe smaken en technieken, zoals fermenteren, om unieke gerechten te creëren. Innovatie is essentieel, maar hij vindt het belangrijk om trouw te blijven aan de natuur en producten op een pure manier te bereiden. Zijn signature gerecht, tarbot met kimchi, benadrukt de balans tussen smaak, textuur en de kracht van zelfgemaakte sauzen.

Toekomst en verwachtingen

Marijn ziet de druk om aan de verwachtingen van gasten te voldoen als een uitdaging. Hij streeft ernaar om elke dag het beste van zichzelf te geven, zonder vaste doelen voor de toekomst. In plaats daarvan hoopt hij op een rijke ervaring en groei in zijn vak, met de passie die hij in zijn werk steekt. Het is de verwachting van gasten die hem motiveert om te blijven vernieuwen en verbeteren.

Meer afleveringen van